Posted in i-Great Ameen

Warga Emas pun layak ada takaful

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Hadiah yg amat bermakna untuk ibu bapa anda!!!
🎁🎁

GREAT EASTERN TAKAFUL telah melancarkan satu produk I-Great Ameen..khusus untuk warga emas (45-75 Tahun) tanpa melalui ujian kesihatan..maknanya jika sudah sakit juga layak sertainya….walau sedang terlantar di hospital juga…

Contoh Quotation FEMALE (Next Birthday : 45 Tahun)

Bayaran Bulanan RM100 (2 unit)

Tempoh perlindungan – 40 tahun (sehingga 85tahun)

Apa MANFAAT yang anda dapat ☺

☔Pampasan kematian akibat kemalangan 300% (pada umur 50-64thn) = RM 160,000 + Simpanan terkumpul

☔Pampasan kematian akibat kemalangan 150% (pada umur 65-75thn) = RM 100,000 + Simpanan terkumpul

☔Pampasan kematian akibat kemalangan (pada umur 76-85thn) = RM 40,000 + Simpanan terkumpul

☔Pampasan kematian bukan kemalangan (pada tahun 1 & 2 polisi bermula) = Bayaran yang telah dibuat selama ini akan dikembalikan

☔Pampasan kematian bukan kemalangan (pada tahun ke3 dan seterusnya) = RM 40,000 + Simpanan terkumpul
——————————

MANFAAT PAMPASAN :

● Melangsaikan hutang-piutang si mati (ayah/mak/nenek/atuk anda)

● Waris boleh mewakafkan dan menginfakkan pampasan bagi pihak si mati

● Khairat kematian

● Badal haji

● Perbelanjaan si waris (keluarga tersayang) yang ditinggalkan bagi kelangsungan hidup. Kos sara hidup semakin meningkat
—————————–

Untuk perhatian anda…setiap individu layak minimum 2 unit (RM 100/bulan) dan maximum 10 unit (RM500/bulan)

💙Unit ini terhad sehingga 6 Oct – 31 Dis 2017 CEPAT..CEPAT. ☺

💙Dari anda untuk yang tersayang.

💙Masih ada peluang untuk terus berbakti pd ibu bapa tersayang

Hubungi saya:

Ahmad Hanizam Abdullah

Takaful Consultant

011-56598769

Advertisements
Posted in Tips Bisnes

Nasihat Daripada Mamat Yang Buat Jualan 12 Angka

Image result for warren buffet pics

1. “Semua orang boleh buat macam apa aku buat dan lebih lagi. Ada yang berjaya buat. Ada yang tak berjaya.

“Yang tak berjaya tu sebab diri sendiri yang halang jalan. Bukan sebab lain.”

2. “Baca 500 muka surat sehari. Macam tu la kumpul ilmu. Bertambah macam compound interest. Semua orang boleh buat. Tapi aku jamin tak ramai yang akan buat.”

3. “Kalau kau beli benda tak perlu. Lama-lama kau kena jual benda kau perlu.”

4. “Kau kena isi kepala otak dengan pendapat yang berlawanan. Lepas tu kau pilih mana yang paling masuk akal.”

5. “Harga ialah apa yang kau bayar. Nilai ialah apa yang kau dapat.”

6. “Jangan melabur dalam bisnes yang kau tak faham.”

7. “Kau tak boleh jaga masa kau sendiri melainkan kau selalu berkata TIDAK. Jangan biar orang lain set agenda hidup kau.”

8. “Apabila air surut, baru kau tahu siapa yang berenang bogel.”

9. “Kalau kau berada dalam bot yang bocor teruk, lagi baik pindah bot daripada sibuk menampal kebocoran.”

Semua ini versi terjemah yang telah dipermudah daripada kata-kata Warren Buffett.

Beliau ialah Pengerusi Berkshire Hathaway — jualan US$223 billion & pegangan aset US$620 billion (2016).

  • Dia suruh baca buku.
  • Dia suruh jadi pandai.
  • Dia suruh berfikir.

Adakah artikel ini bermanfaat?

Apa anda dapat daripada artikel ini?

~ Bukhari Ramli

==

Ahmad Hanizam Abdullah

Takaful Consultant

011-5659 8769

Posted in Perancangan Kewangan

Urus pusaka perlu wang

Assalamualaikum.

Hari ini saya nak kongsikan sesuatu yang mungkin kita tidak pernah terfikir, atau tangguh untuk berfikir.

Saat kita tidak lagi bernyawa, harta milik kita, termasuk akaun bank, tabung haji, asb dan sebagainya bukan lagi jadi milik kita. Ianya akan jadi harta pusaka.

Ketika waris mendaftarkan kematian kita di Jabatan Pendaftaran Negara, dalam masa 24 jam semua akaun bank kita akan dibekukan.

Kita mungkin punyai harta lain termasuk rumah yang perlu diuruskan MRTT (sekiranya ada), urus faraid, siapa yang layak untuk dapat dari harta peninggalan kita.

Urusan ini mengambil masa yang lama, bergantung kepada berapa banyak harta yang kita ada, dan yang pentingnya berapa cepat waris mulakan usaha untuk bertindak menguruskan harta pusaka.

SIAPA BAKAL URUSKAN HARTA PUSAKA KITA?

Anda sudah lantik siapa yang akan uruskan harta dan juga hutang yang ada untuk dia/ mereka selesaikan?

Walaupun Mati itu Pasti, saya dapati ramai antara kita ‘take for granted’, tidak lantik siapa yang bakal uruskan harta pusaka dan hutang kita nanti. Kita pernah dengar tentang wasiat, kita ingatkan tak perlu buat sebab kita tak nak wasiatkan harta kepada orang lain, nanti pandai-pandailah waris uruskan.

Harta mungkin tak jadi isu, namun bagaimana dengan hutang?

Siapa yang bakal menjamin kepada orang di dunia untuk selesaikan hutang kita?

Namun harta juga jadi isu besar sekiranya waris bertelingkah tentang pengurusan, atau ada juga waris tak ambil kisah untuk uruskan harta si mati.

KERANA HUTANG SYURGA TERHALANG

Bila berlaku kematian, selain daripada kos pengurusan harta pusaka, nak gerak ke sana ke mari perlukan wang, duit saku, duit guaman, dan sebagainya, ada perkara yang paling penting untuk difikirkan oleh kita yang masih bernyawa ini, iaitu HUTANG.

Saya cukup risau dengan diri saya, dan setiap hari saya berpesan kepada isteri dan adik beradik saya agar gunakan wang peninggalan takaful untuk selesaikan hutang piutang saya. Dengan wang simpanan yang tak seberapa, memang tidak cukup waris selesaikan hutang piutang saya yang bertimbun. Inilah kehidupan kita di dunia berkonsepkan ekonomi kapitalis, akses kepada hutang itu terlalu senang. Bil telefon, internet, majlis perbandaran, ini pun dikira hutang juga.

Setakat ini dulu perkongsian dari saya, semoga apa yang saya nukilkan dalam emel ini memberi satu manfaat untuk anda agar mula rancang untuk fikirkan siapa dan bagaimana aset dan liabiliti kita akan diuruskan sepeninggalan kita suatu hari nanti.

Terima kasih.

Ahmad Humaizi
0193726080

Sekiranya berminat untuk sertai takaful, boleh hubungi saya.

Ahmad Hanizam Abdullah

Takaful Consultant

011 56598769

 

Posted in Cerita Takaful, i_Great Medimax

Tuan boleh cadangkan medical card untuk anak perempuan saya?

Kita ada dua jenis plan, plan yang terbaik adalah MENGIKUT BUDJET tuan, Jika budjet tuan rendah saya cadangkan ambil plan medical card sahaja untuk anak.

Tidak perlu ambil pakej yang sekali dengan takaful hayat (life) untuk anak.

Medical Card untuk Kanak-Kanak:

Bilik Wad RM200/hari (maksima 180 hari setahun)

Had Tahunan RM1,320,000

Tiada HAD Seumur Hidup

Coverage hingga umur 99 tahun

Rawatan pesakit luar bagi kes kemalangan

Elaun Wad jika dimasukkan Hospital Kerajaan

Manfaat rawatan Intercular lens

Rawatan pesakit luar bagi kanser & dialisis

Tiada ko-takaful

Tiada PWC

Renewal Guaranteed

Pampasan RM 15,000 kematian kemalangan

Diskaun 5% jika ambil untuk keluarga

Lebih 90 panel hospital seluruh negara

Dan lain-lain lagi

Caruman bulanan RM114 anak 0-5 tahun
Caruman bulanan RM91 anak 6-10 tahun
Caruman bulanan RM81 anak 10-15 tahun
Caruman bulanan RM83 anak 16-20 tahun
Caruman bulanan RM87 anak 21-25 tahun

Berminat?

www.wasap.my/601156598769

Ahmad Hanizam Abdullah
Takaful Consultant

011 5659 8769
Great Eastern Takaful Berhad
www.takafulbistari101.wordpress.com

Posted in Manfaat takaful

Konsep mudah takaful

20800161_340523906407866_8469670610607153321_n.jpg

Mulianya hati orang yang mempunyai satu akaun polisi takaful apabila beliau sebenarnya sanggup untuk memperuntukkan sebahagian wangnya kepada mereka yang kurang bernasib baik, jika satu hari nanti, beliau mengalami nasib yang sama, beliau juga akan dilindungi.

Ahmad Hanizam

Takaful Consultant

011-56598769

Posted in Cerita Takaful

Alasan yang selalu kita dengar tentang takaful

“Aku tak perlu takaful-takaful ni, aku percaya pada rezeki Allah, nak buat perlindungan apa lagi, kalau dah nak mati, mati je la bukan boleh ubah apa pun.”
.
Memang betul kalau dah sampai ajal kita akan mati, tapi tuan nak mati yang macam mana?
.
Mati meninggalkan HUTANG atau mati meninggalkan WANG?
.
Apa guna amalan tuan selama ni jika roh tergantung disebabkan HUTANG.
.
Bagaimana nasib ANAK-ANAK DAN ISTERI?
.
makanan, pakaian, pendidikan dan keselesaan tempat tinggal untuk mereka?
.
Tahukah apabila tuan meninggal, segala harta dan wang simpanan akan dibekukan.
.
Kalau tuan pergi OUTSTATION pun tuan akan tinggalkan wang belanja untuk keluarga, tu baru outstation pun dah tinggalkan wang, padahal baru tinggal 5 hari.
.
Cuba bayangkan kalau tinggal keluarga untuk selamanya, berapa yang patut tuan sediakan?
.
Credit to Nakhaie
.
Ingin Mendapatkan Penerangan Percuma Berkenaan Produk Takaful Great Eastern? Hubungi Kami
.
Ahmad Hanizam +01156598769
Takaful Consultant

Posted in Cerita Takaful

Perlukah Ambil Takaful untuk Anak-Anak?


.
Secara peribadi, saya boleh katakan yang berikut:
.
1) Utamakan Ketua Keluarga Terlebih Dahulu
.
– Ambil perlindungan pendapatan melalui instrumen takaful untuk ketua keluarga terlebih dahulu contohnya bapa. Selepas itu baru fikirkan tentang perlindungan takaful untuk Ibu, dan anak-anak.
.
2) Lihat Kemampuan/Bajet Sendiri
.
– Kos polisi takaful bagi anak-anak, biasanya dalam lingkungan RM100++ . Kalau mampu, boleh teruskan. Walaupun ibu/bapa ada polisi takaful, tidak semestinya ianya jaminan untuk hidup, kan?.
Apapun, saya masih merasakan, utamakan untuk ibu/bapa terlebih dahulu sebelum anak-anak.
.
Berita baik yang saya ingin kongsikan hari ini ialah, ada pakej perlindungan takaful dan medical card untuk famili pada harga yang sangat-sangat berpatutan.
.
Boleh contact saya sekarang di whatsapp 011-56598769 (Ahmad Hanizam Abdullah)
Takaful Consultant