Posted in Manfaat takaful

Kad perubatan takaful satu keperluan masa kini

image3
Cuba lihat di dalam dompet anda, kad jenis apakah yang memenuhi ruang yang disediakan?

Bagi kebanyakan daripada kita, selain kad pengenalan dan lesen memandu, kad-kad yang disisipkan pada dompet termasuklah kad ATM, kad kredit, kad kesetiaan (loyalty card) pasar raya, kad diskaun dan pelbagai lain.

Namun ada sekeping kad yang cukup penting dan bernilai saat anda memerlukannya iaitu kad takaful perubatan. Adakah anda mempunyai kad tersebut?

Cabaran besar yang dihadapi pada masa kini ialah kos perubatan yang semakin meningkat dari tahun ke tahun. Kebimbangan terhadap bil perubatan apabila anda memerlukannya untuk mendapat penjagaan kesihatan berkualiti yang amat diperlukan tidak akan timbul sekiranya anda mempunyai pelan perlindungan perubatan takaful yang disertakan kad perubatan.

Dengan memiliki kad perubatan, anda boleh mendapatkan rawatan di mana-mana hospital swasta yang merupakan panel kepada kepada syarikat pengendali takaful tersebut.

Jika perlu dimasukkan ke wad, anda tidak perlu membayar secara tunai sebalknya bayaran dibuat oleh pihak takaful terus kepada hospital. Hal ini dapat memastikan proses mendaftar masuk dan keluar dari hospital panel berjalan dengan baik, tanpa masalah.

Pilih kad perubatan berdasarkan keperluan anda. Oleh itu, kita mesti bijak memilih produk iaitu jenis perlindungan yang diperlukan dan berapa jumlah yang dilindungi.

Saya sedia membantu.

Ahmad Hanizam Abdullah
019-7589774
Takaful Advisor

cropped-header-copy-2

Advertisements

Author:

Saya membantu orang ramai merancang perlindungan pendapatan dan seterusnya mencapai ketenangan fikiran dalam hidup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s