Beli rumah, wajib beli i-Great Mega

15032831_625053951010275_1007315527827209823_n
Kenapa?

Sebab produk baru ni menawarkan perlindungan nyawa minimum rm500k tanpa medical checkup dan serendah rm1600 setahun.

Tempoh bayaran hanya selama 10 atau 20 tahun tetapi melindungi pencarum selama 30 tahun.

Sekiranya anda gunakan untuk melindungi loan rumah anda, plan ini boleh dipindah milik ke rumah yang lain.

Contohnya anda dah jual rumah yang pertama, untuk rumah kedua, hanya gunakan plan yang sama dan dapat “cash value” yang tinggi.

Anda tak perlu pening kepala untuk bayar lebih ke dalam loan disebabkan takaful, hanya satu plan boleh dipindah milik.

Tiada rumah lagi?

Pun boleh ambil, kerana lebih awal anda ambil, lebih murah dan apabila dah ada rumah yang kena dengan jiwa anda, “attachkan” sahaja dengan loan rumah tersebut.

 

Tiada apa yang rugi mencarum awal. Lagi banyak kita boleh simpan. Sekarang kan ramai pemuda pemudi celik hartanah?

 

Kalau tak ambil port tentang plan ni, bagi saya amat rugi. Kita mampu nak dapatkan 1 juta perlindungan pendapatan dengan harga yang mampu milik.

Dah, boleh share kat kawan-kawan yang planning nak beli rumah. Mana tahu anda boleh bantu mereka. 🙂

Saya sedia membantu.

Ahmad Hanizam Abdullah
019-7589774
https://takafulbistari101.wordpress.com/
.
#takafulbistari
#igreatmega

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s