Posted in Kerjaya Sebagai Konsultan Takaful, Manfaat takaful

7 sebab saya jadi takaful advisor

16602578_1535265049847510_668197003379278577_n
 .
1. Market Luas
 .
14 juta rakyat malaysia belum ada takaful..setiap hari ada je yang bersalin..setiap yang mati ada waris yang perlu dibantu termasuk anak kecil yang baru bersalin tadi. Semua peringkat mampu merasa dari bayi dalam perut sehinggalah abang pencen.
 .
2. Tiada Stok
 .
Tak perlu jadi stokis. Modal besar nak beli stok, nak ada gudang bagai. Nak ada peti sejuk beku. Yang perlu ada sebuah beg lengkap dengan ipad dan borang berkaitan.
 .

3. Boleh kerja di mana mana tempat dan tak kira masa

Boleh kerja siang sebelum subuh atau larut malam. Terpulang kepada klien kita. Boleh kerja di opis sendiri atau opis klien. Boleh sign up di rumah atau kedai makan. Time is yours. Takde merungut takleh sembahyang awal waktu. Takleh cuti mak sakit. Tak sempat dengar kuliah agama.Banyak quality time ada sama kita.

4. Modal bisnes yang rendah tapi income unlimited

Tak perlu kos overhead yang tinggi. Pejabat disediakan. Produk baru juga disediakan. Sistem disediakan. Kelas pun disediakan. Tak payah pecah kepala fikirkannya. Cuma bayar duit exam untuk lesen sahaja.
Income ikut naik dengan ramainya pelanggan kita. Bukan senang nak dapat gaji tiap-tiap hari berubah naik. Jadi, rukun islam yang ke 4 dan ke 5 boleh kita kecapi malahan boleh bantu orang lain juga.

5. Ganjaran dan bonus yang banyak

Income masyuk…lagi ditambah gadjet terkini ipad laptop hp baru malahan dapat melancong banyak kali  di luar negara. Tempat lain mana boleh dapat?

6. Suasana kerja tak stress dan takde kerja berat

Keje dengan rakan-rakan yang energetic, smart, helping each other. Keje tak ikut telunjuk orang. Yang best tak berpeluh, tak perlu angkat benda berat, tak payah sakit pinggang.

7. Dapat buat kerja kerana Allah

Takaful adalah untuk lindungi orang Islam, untuk bangunkan ekonomi Islam. Kalau kita sendiri, tak buat, tidak mustahil orang bukan Islam yang buat. Kenapa nak gadaikannya kepada mereka. Mereka buat bukan kerana Allah.

Jom sertai kami di Annur The Great Agency
AHMAD HANIZAM BIN ABDULLAH
Advertisements

Author:

Saya membantu orang ramai merancang perlindungan pendapatan dan seterusnya mencapai ketenangan fikiran dalam hidup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s